2010-04-21 17:32:41• hírek • Szatmár.ro

Háromszáz hektár szőlős

A támogatás növekedésével egyre nagyobb az érdeklődés a szőlőtelepítés iránt.

Miután az EU 12 500 euróról hektáronként 13 800 euróra növelte Románia esetében a szőlőtelepítési szubvenciót, Szatmár megyében egyre többen tanúsítanak érdeklődést ezen támogatási forma iránt. Cioltean Ioan, a Szatmár Megyei Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Igazgatóság vezetője elmondása szerint a nemrég kezdődött, következő őszre és tavaszra vonatkozó kérelmezési időszak során több, mint 300 hektárnyi terület esetében érdeklődnek erről a szubvencióról.

A hagyományosnak számító, ezt a lehetőséget már több éve kihasználó vidékek mellett - Halmihegy, Túrterebeshegy, Krasznabéltek, Szakasz, Erdőd, Nántű - olyan új megyerészekről is érdeklődnek a gazdák, mint Hadad, Bogdánd, Tasnád, vagy Dobra. Dobrán például nem kevesebb, mint 200 hektárnyi szőlőst telepítenének az eddigi jelzések szerint.

A támogatás felhasználásával kapcsolatban az egyetlen bökkenő az, mint a legtöbb eu-s projekt esetében: a beruházás megvalósítása után kapják csak vissza a befektetett pénzösszeget a termesztők. Viszont ezen összeg nélkül saját erőből nem lenne lehetőségeük ezeknek a telepítéseknek az elvégzésére.


Nőtt az érdeklődés a szőlészet-borászat iránt
Nőtt az érdeklődés a szőlészet-borászat iránt


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: